Izleti u okolicu Makarske: Mala naselja Veliko Brdo, Puharici, Kotišna smještena su u podnožju planine Biokovo. Jako su privlacna za jednodnevne izlete, posebno zbog oznacenih staza koje vode sve do samog vrha planine Biokovo. Planinski ambijent s posebnim endemicnim biljkama, muflonima, divokozama, cini Biokovo neodoljivim za uživanje u prirodi.

Izleti u ostale dijelove Dalmacije: Zemljopisni položaj Makarske je idealan za jednodnevne izlete u Split, Dubrovnik i Medugorje ili na obližnje otoke Brac, Hvar i Korculu. Izuzetan spoj mediteranske i istocnjacke kulture može se osjetiti u Mostaru. Tradicionalna dalmatinska baština može se vidjeti u Imotskom, smještena izmedu dva jezera.

U okolici Makarske Rivijere pruža Vam se mogucnost posjete niza zanimljivih lokacija. Izdvajamo izlete na otoke Brac, Hvar i Korculu sa fish-picninc aranžmanima na brodovima sa pravim dalmatinskim ugodajem - uz ribu domace vino i klapsku muziku.
Planina Biokovo je park prirode, koji se može posjetiti u jednodnevnom ili višednevnom
aranžmanu uz pratnju vodica, i po želji moguce je odsjesti u planinskim kucicama.
Krka, rijeka u Dalmaciji, smještena je u podrucju Šibensko-kninske županije. Rijeka Krka izvire u podnožju planine Dinare tri ipo kilometra sjeveroistocno od Knina podno 22m visokog, zimi bucnog, a ljeti bezvodnog Topoljskog slapa.
Kompleks Plitvickih jezera, proglašen Nacionalnim Parkom 1949 godine šumovit je planinski kraj u kojem je nanizano 16 prekrasnih manjih i vecih jezera kristalne modro zelene boje.
Ako volite uzbudenje - prava stvar za vas je rafting na rijeci Cetini, 25 km od Makarske.
Nedaleko od Makarske nalazi se i svjetski poznato svetište Medugorje, mjesto hodocašca Blažene Djevice Marije.
SPLIT- grad klasicne rimske, starohrvatske, renesansne arhitekture s mediteranskim ozracjem.obiluje mnogim kulturno - povijesnim spomenicima, a jedan od najboljih primjera je nadaleko poznata Dioklecijanova palaca.